Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Катруся Матвійко (1989)

Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі

Коментатор Катруся Матвійко, [ 2011-10-06 12:19:29 ],
на сторінці поезії     "Об источнике света"   Жінка Чорнява

Коментатор Катруся Матвійко, [ 2011-10-06 15:41:23 ],
на сторінці поезії     "Об источнике света"   Жінка Чорнява

Коментатор Катруся Матвійко, [ 2011-10-06 16:38:32 ],
на сторінці поезії     "Об источнике света"   Жінка Чорнява


Аню, думаю, Ви знаєте скільки ще підводних каменів трапляється у різних зустрічах і фестивалях... Шкода, що сайт не передає, як і папір, реальність подій, адже тут тільки констатація фактів, роздуми і переписка. Насправді ще є багато різних чинників у живому спілкуванні людей. Ярослав знає Лілію особисто, на відміну від багатьох інших. Думаю, тому став на її захист. Але я також бачила її, також читала її і слухала, але... Захищати не буду. Справа не в короні, про яку згадує Ярослав (хоча на перший погляд здалося, що захищає він, у першу чергу, себе у тому фіктивному коронуванні, а тільки потім Лілію), і, тим більше, не в тому, що хтось позаздрив, як висловився Ярослав... Чому заздрити? Захист чи прийняття якоїсь позиції чи «сторони» «емоціоналів» чи «раціоналів» взагалі вважаю безглуздим.. Добре, що не почався поділ на реалістів, романтиків, сюрреалістів, класиків, неокласиків, футуристів, імажиністів і т.д. і т.п., хоча, думаю, Ярослав мав саме це на увазі, адже вказує на форму віршотворення, а не на зміст, вкладений у твори. Майстерність написання приходить з досвідом… А досвід – це важка робота, робота над собою, над своїми творами. Дуже важко, залишаючись аскетом, досягти досконалості у чомусь, особливо у наш час, коли тисячі разів усе писано-переписано, коли є у кого вчитися, щоб удруге (уп’яте чи в тисячне) не відкривати Америки… І яка б іскорка не жевріла, вона може запросто згаснути або ж перетворитись у велике вогнище. Це залежить від автора. Автора розумного, який, окрім себе, бачить і інших навколо.
Люба Лібуркіна колись ще, у 2009 році, коли я тільки почала розміщувати на ПМ твори, написала мені: «Якщо ти так реагуєш на критику, то лиши свої твори у зошиті в шухлядці і час від часу читай тим, хто буде кричати тобі «Браво», але якщо ти хочеш чогось досягти, прислухайся до порад, роби висновки». Були і досить гострі коментарі від неї, типу «що за рима? яка банальність», що викликало образи і злість. Мене тоді ніхто не кинувся захищати ось так, як Ярослав, і слава Богу, бо то справді було б ведмежою послугою. Тільки Вікторія Осташ сказала, щоб я прислухалася свого серця, що я і зробила, враховуючи поради Люби.
Щодо висловлення Ярослава відносно інших авторів ПееМу, які не прийняли його позицію,то це дуже неприємно. Про яке перевиховання може йти мова, коли Ви, Ярославе, дозволяєте собі такі низькі речі?
Аню, суперовий коментар.
Коментатор Катруся Матвійко, [ 2012-01-09 16:52:03 ],
на сторінці поезії     "Моя доня"   Бенедишин Любов

Коментатор Катруся Матвійко, [ 2012-01-09 16:53:20 ],
на сторінці поезії     "Анумо"   Кучерук Віктор

1   ...   11   12   13   14   15   16