Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Марина Єщенко (1986)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Марина Єщенко, [ 2011-06-23 09:59:26 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Єщенко Марина

Коментатор Валерій Хмельницький, [ 2011-06-23 10:44:45 ],
на сторінці поезії     "обіднє (літературна пародія)"   Єщенко Марина

До речі, це в нас Юля юрист за фахом.)))

Десь я загубив, Мариночко, твій коментар про моє жлобство))) - поки писав відповідь, вийшов випадково з мережі, то відповім з твоєї згоди тут.)))

Справа у тому, що я абсолютно випадково дізнався про існування мережевої поезії десь півтора роки тому. Я розшукував автора одного вірша. Розшукав, а автор мені поскаржився, що дуже часто плагіатять його один дуже популярний у мережі вірш (навіть до цих пір). На прохання автора я й сам підключився до боротьби з плагіаторами цього вірша.)))
Так от, я розповів цьому автору, як саме засвідчити своє авторське право, оскільки мій основний фах теж частково стосується цього.
Відтоді розповідаю всім, вказуючи на кожній своїй авторській сторінці пункт Закону України про відповідальність за порушення авторських прав.
Тим самим застерігаю можливих плагіаторів.
І, бачу, є приклади, коли і інші автори починають вказувати цей пункт на своїх авторських сторінках (причому, до літери і крапки-коми-дужки те ж саме, що й я) :))).

А за згоди автора вірш і справді можна подавати повністю. Законом це дозволено. Автор навіть може передати іншим свої авторські права.

І я не вважаю, що закони існують для того, аби їх порушували.

Наведу приклад. Ось тобі було би приємно, Марино, якби хтось присвоїв собі наприклад, твій, вважаю, просто геніальний вірш, де є оце "Упаду - впаду-впаду-впаду"?

А, як ти вважаєш, далеко від плагіаторів втекли пародисти, які копіюють повністю на своїй сторінці вірш іншого автора під приводом того, що вони його пародіюють?

На деяких сайтах, наприклад, пародії подають як коментарі до вірша. І навіть не публікують на своїх авторських сторінках. Таким чином, відсутній навіть натяк на порушення авторських прав.)))

А цитати цілком достатньо для пародії. Але цитати із обов'язковим вказанням авторства і не менш обов'язковим вказанням джерела.

Джерела натхнення пародиста.)))
Коментатор Юлія Шешуряк, [ 2011-06-23 10:59:21 ],
на сторінці поезії     "обіднє (літературна пародія)"   Єщенко Марина

Коментатор Іван Гентош, [ 2011-06-23 11:56:34 ],
на сторінці поезії     "обіднє (літературна пародія)"   Єщенко Марина

Марино, пробач, не хотілося би знову повертати розмову в "попереднє" русло на твоїй сторіночці, але мушу дати відповідь Валері. Мій попередній комент жодним чином не стосувався авторських прав, а ставленням Імператора і твоїм, Валеро, до жанру пародії (і пародистів) в конкретній ситуації. Я би дуже м’яко його розцінив, як зневажливе. Твоя відповідь про авторські права тут ні до чого. Власне, мене з вас двох здивувала твоя позиція - ти ж сам пишеш пародії, принаймні пробуєш. І тому "абсолютна згода" з приведеними коронованими особами "аргументами" мене надзвичайно розчарувала. Реально. Прикро просто стало.
Щодо твоїх посилань до Закону про авторські права.
То лише твоє бачення. До слова - в цивілізованих країнах (США, Англія, Німеччина і ін.) давно узаконено використання оригіналу (повністю!) в ЛІТЕРАТУРНІЙ пародії без згоди автора. В Росії теж, трохи пізніше, десь пару років назад. Наші законотворці теж до цього йдуть (і таки прийдуть невдовзі), але в них зараз часу на те немає - на часі нагальніші справи. То наразі пародія використовується як епіграф. Але, повторююся, мене здивувало не твоє бачення законів.
Коментатор Алексий Потапов, [ 2011-06-23 12:20:09 ],
на сторінці поезії     "обіднє (літературна пародія)"   Єщенко Марина

Иван Иваныч (о твоем отчестве мне поведало одно из Ваших стихотворений), о Вас лично мною не было написано ни слова, ни полслова, а зачем же Вы переходите на личности - более того, незаслуженно называя меня Императором? Это, наверное, есть ничто иное как проявление Вашей доброго отношения ко всему, что, так сказать, "плохо лежит" - и его нужно обязательно поднять и подержать в своих трудовых ладонях. Не нужно меня задевать, пропагандируя то, чему Вы, наверное, посвятили свою творческую жизнь. Посудите сами - Вы занимаетесь пародиями, в них, наверное, Вы находите смысл своей творческой жизни, а я, какой-то неавторитетный читатель, посмел молвить слово в их (пародий) адрес. Я понимаю, Вас это задевает. Но при чем здесь я и зачем присваивать мне титулы, совершенно нестыкуемые с моим социальным статусом?
Меня беспокоит вопрос пародий ровно настолько, насколько они приникли в нашу творческую жизнь. Ведь что мы в ней наблюдаем? Круги. Стихотворение - пародия (а то и перепев) - пародия (уже следующая, а то и перепев) - ха-ха, ха-ха, ха-ха. Причем, высмеивается чувство, уж не говоря о самом половом акте, как было в данном случае). Я понимаю, что смех лечит. Но не всех, и не всем смешно, и не все стоит высмеивать. А что мы видим - если не алкоголь, то трусы, если не трусы, то колбаса, если не колбаса, то половой акт.
И конца этому нет. Ха-ха, ха-ха, ха-ха, ха-ха...

Благодарствую за понимание, спасибо за титул. Но он не мой. А если и мой, то не заслуженный, а если и заслуженный, то мною не принятый, а если и принятый, то лишь в рамках шутки. Вы же любите смеяться.
Коментатор Адель Станіславська, [ 2011-06-23 13:35:54 ],
на сторінці поезії     "Настроєве (четвер)"   Єщенко Марина

Коментатор Валерій Хмельницький, [ 2011-06-23 13:44:42 ],
на сторінці поезії     "обіднє (літературна пародія)"   Єщенко Марина

Алексій мене випередив з відповіддю. :)
Погоджусь з ним у тому, що дискусія майже зайшла у глухий кут і йде абсолютне несприйняття думки опонента. Я кажу тільки про авторське право. Виключно. Я кажу про те, що пародист має право лише цитувати іншого автора, і обов'язково залишати посилання на джерело. Зрештою, хоча б із вдячності, що автор своїм віршем надав йому можливість написати пародію. Джерело пародії - авторський твір. І про це пародистам не потрібно ніколи забувати. Коли ж пародист бере в епіграф повністю твір автора і не вказує посилання на джерело (лінк, газету, журнал, збірку), то він тим самим порушує авторське право.
А жодного зневажливого ставлення до пародистів у мене ніколи не було (завжди був втішений пародіями на мої вірші і завжди за це щиро дякував пародистам), немає (сам пишу - хіба ж я можу сам себе зневажати? :))), і, сподіваюсь, не буде (хіба що втрачу повністю чи частково почуття гумору). :)
Перепрошую, Іване, що я, можливо, не достатньо зрозуміло висловив свою позицію, і це завдало тобі (чи ще комусь) прикростей. Адже насправді я завжди був, є і буду щиро вдячний тобі (та іншим) за підтримку, схвальні чи критичні рецензії та слушні чи не зовсім підказки.
А щодо дискусії, то притримуюсь такої думки, що якщо ще залишаються якісь незрозумілі моменти в позиції один одного, то їх завжди можна вислухати, узгодити або хоча б прийняти до уваги.
Коментатор Ірина Вівчар, [ 2011-06-23 13:45:35 ],
на сторінці поезії     "Зрадь"   Єщенко Марина

1   ...   15   16   17   18   19   20   21   22   23   ...   28