Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Ярина Брилинська (1968)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Ярина Брилинська, [ 2009-11-16 14:23:13 ],
на сторінці твору     "***"   Брилинська Ярина

Коментатор Сонце Місяць, [ 2009-11-17 09:42:42 ],
на сторінці поезії     "***"   Брилинська Ярина

Коментатор Ярина Брилинська, [ 2009-11-17 21:58:21 ],
на сторінці твору     "Весна"   Брилинська Ярина

Коментатор Ярослав Чорногуз, [ 2009-11-17 23:38:02 ],
на сторінці поезії     "***"   Брилинська Ярина

Шановна пані Ярино! Щоб довго не сперечатися, скажу: не пишіть узагальнююче: "Банальна рима не лягає на папір! А якось делікатніше: щось рима не лягає на папір, душа співає прозою верлібрів", бо того, хто півжиття поклав на римовані вірші, (рима - це музика в поезії), це страшенно зачіпає і ображає! У мене є кілька верлібрів і білих віршів, можете знайти на моїй сторінці. Мені після вінків сонетів без рим писати, як два пальці облизати!
Тому, закидаючи мені непривітність у висловах, дотримуйтесь, будь ласка, сама толерантності стосовно римованої поезії, яку писати значно важче.
І ніхто до Вас не матиме претензій, і стане враз привітним. А щодо Кобилянської і Стефаника я з Вами не сперечаюся. Згоден. Можна навести і Коцюбинського і багатьох інших. А стосовно верлібрів тут чомусь ніхто не згадує Володимира Яринича. Вам, як Ярині його почитати було б приємно, гадаю. Я під впливом Яринича писав свої верлібри. Хоч він видав за життя лише одну збірочку, але яку!
Я люблю і білі сонети Павличка. Але він ніде не протиставляє римовану і неримовану поезію. І взагалі, навіщо поетичну кухню (я пишу римовано чи неримовано) виносити у вірш?! Творіть образ засобами, які Вам ближче і все. А то читачам розказуєте, як Ви пишете - римовано чи неримовано. Невже це їм цікаво, якщо по великому рахунку? Головне - поезія, як правильно сказав ЛЮ, а якими засобами вона твориться - це хай лишається за кулісами поетичних майстерень.
З повагою
1   2   3   4   5   6   7   ...   82