Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Журналіст Чесний (1941)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі


04.02.2010 11:50 _ Володимир Цибулько
3 лютого – Національний день лоха!

Не виключаю що саме цього дня почалася тотальна переможна пиятика регіоналів – адже вчорашнім голосуванням – вони створили прецедент, котрий увійде в анали всіх найанальніших аналів юриспруденції. Фактично якщо перенести виборчу модель, котру продавив, чи як мінімум дав продавити, Володимир Литвин на мову парламенського регламенту, то тепер закони можна приймати 225-ма голосами. Із 225-ти присутніх. Це при стовідсотковому за. Враховуючи, що депутатська група Віктора Ющенка ще до кінця не оформившись в партію "За Україну!", встигла вже прирости конкретним епітетом – "За донецьку Україну!" – вчорашню подію можна перекласти на монетарну мову – суть поправок звучить приблизно так – бджолина сімя коштує 1 гривню, але коли є пятдесят копійок то півсімї вже нікуди не дінеться. Тобто думка іншої половини не важлива. Голос Руслана Князевича про необхідну наявність хоча б простої більшості не був почутий.

Отак от сторож регламенту Литвин, хоч і прикрив власний зад неголосуванням власної фракції, все ж умудрився стати творцем парламентського феномену. Хоча даний випадок – лише вислід щоденної парламенської практики – коли в залі людей з пятдесят а голосує ледь не триста карточок. Фактично ця комедія тепер перенесеться і на весь виборчий процес. А тепер про лохів – найсправжнісінькими лозами стали тіж таки – регіонали. Саме по них в результаті і вдрить безглуздий бумеранг котрий вони так радісно запустили вчора. Вдарить не раз – лупитиме доки не розбіжаться. Регіонали досі по справжньомуу так і не прорахували чим закінчиться їхня вчорашня затія. Що це – безалаберність чи спроба продовжити політичне життя Віктора Ющенка? Сказати можна і так і інак. Фактично голосуванням Кириленківської (Вячеслава) групи за ці абсурдні поправки, Ющенко отримав можливість продемонструвати суспільству, що він ще не зійшов з арени – адже ветувавши ці абсурдні поправки, Ющенко виглядатиме в очах хочаб власного електорату всеж таки справжнім демократом, і до того ж справжнім Гарантом Конституції, котрий залишиться таким доти, доки легітимність новообраного президента не буде підтверджена як ЦВК,так і судами та міжнародною спільнотою.Але не ветувавши цей закон Ющенко фактично забетоновує на десятиліття поділ України на дві України. І це буде його найсмернішим гріхом, омсобливо коли це мотивується помстою українцям з обох берегів Дніпра за зневіру в ньому – найнаціональнішому національному лідерові з усіх ненаціональних. Це як старий єврейський анекдот – погано жити – купи козу, стало зовсім незмога – продай козу. Чи зіграв Ющенко в купи-продай козу ми побачимо в найближчі години. Принаймні цим голосуванням він пробадає для себе кілька моментів: найперше – це ставлення його виборця до коаліції з Януковичем, друге – ствоенння додаткового поля для можливого компромісу з Тимошенко. Адже відомо одне – потопити Януковича на виборах може лише публічна змичка з Ющенком. І регіонали на неї пішли! Ющенка з Януковицькою командою може обєднати лише одне – спільний дорозподіл активів, що залишилися. Особливо землі! І для цієї мети напівосвічений президент Янукович ідеально підходить. Власне останні кроки обох – і Януковича і Ющенка майже забезпчили Україні міжнародну ізоляцію – а значить ідеальний режим для того ж таки доперерозподілу. Тимошенко зі своєю занадто високою активністю в європейському напрямку – тут серйозна перешкода. По суті ситуація дещо нагадує Чилі Сальвадора Альєнде, тільки особливість подальшого розвитку українського сюжету буде те, що Сальвадор Ющенко не відстрілюватиметься на Банковій з автомата, а разом з Віктором Піночетом заходиться зачищати власноруч розведений безлад, тобто бардак в простонародії.Правда ще є одна прикра відмінність – Піночет з військових, а наш Піночетович ну дааааалеееекооо від війська, тобто на протилежному від закону боці.

Але день Лоха не був би національним без мікронаціоналіста Кириленка Вячеслава. Не встиг він вигідно прилаштуватися на посаду правого шнурка на лівому мешті Партії Регіонів, як йому тут же ткнули в писок його істинне місце в ієрархії. Харківська облрада руками тихсмих новоспечених партнерів по майбутній більшості тут же висловила недовіру новоспеченому членові вже тепер партії "За донецьку Україну!", чи може просто"За Донбас!" Арсенові Авакову. Правда до ночі цю нескладуху нібито залатвили, але осад залишився. Чом не привід Ющенку звинуватити партнерів у зриві домовленостей? Але день Лоха має якось по-лохівськи і завершитися. Наприклад 8 лютого! Парадом переможців на Хрещатику з покладанням хоругов під ноги памятнику Леніна, а то якого біса б ще він там стояв. Саме в очікуванні реваншу. Бо діти Кучми вже збіглися як курочки до свого газди. Навіть останній син Кучми, а результати виборів остаточно йому розвязали руки, не забарився. Хоч і бери – клей до вієї цієї історії для ілюстрацію картину "Повернення блудного сина!" – віолончелі відомого узбецького поета Караваджяна.

Все дуже серйозно. Молодь не розуміє, бо відсутній у них досвід, а старші певно думають, що і на цей раз промине.
Але якщо Гоподь образиться на українців, і після Віктора Андрійовича, я к о г о м о в ч к и т е р п і л и, пошле Віктора Федоровича, то покара буде і справді на декілька поколінь.
Ви ж гляньте уважно на В.Ф.Януковича, він вже є медіумом зла - бездумний виконавець набрудніших замислів.

Гриценко вимагає від Ющенка негайно скликати РНБО
http://unian.net/ukr/news/news-360800.html

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій ГРИЦЕНКО вимагає від Президента Віктора ЮЩЕНКА ветувати прийнятий Верховною Радою Закон "Про внесення змін до Закону "Про вибори Президента України" (щодо організації роботи виборчих комісій)”.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі А.ГРИЦЕНКА.

«Глава держави, який згідно з Конституцією України повинен гарантувати дотримання прав людини і громадянина, не має права допустити порушення загальновизнаних у світі правових принципів під час проведення президентських виборів, - наголосив А.ГРИЦЕНКО. - Передбачені законом №6004 правові новації є деструктивними, вони порушують визнані в усьому світі правові принципи роботи колегіальних органів – виборчих комісій».

На переконання політика, вилучення із статті 28 чинного Закону «Про вибори Президента України» норми, яка визначала кворум як необхідну умову для легітимної роботи виборчої комісії, – це правове невігластво, що може спричинити хаос і безлад у роботі виборчих комісій по всій країні.

Якщо дотепер виборча комісія мала право проводити засідання і приймати рішення за наявності двох третин її чисельного складу, то в разі підписання Президентом закону №6004 комісія вважатиметься правомочною за будь-якої чисельності присутніх, констатував А.ГРИЦЕНКО.

«Дві-три людини, або взагалі сам голова комісії з печаткою можуть складати протоколи будь-якого змісту і на свій розсуд визначати результати волевиявлення. Це не закон, і не право – це повний абсурд і серйозна загроза спотворення результатів виборів», - переконаний голова Комітету ВР з питань національної безпеки.

Він підкреслив, що закон №6004 надає також фактично необмежені права виборчим комісіям вищого рівня – самочинно приймати рішення замість комісій нижчого рівня, навіть без подання скарг, звернень, або розгляду спірних питань у судах. Ця норма закону, в разі підписання його Президентом, створить додаткові передумови для зловживань на етапі підрахунку голосів.

«Партія регіонів, яка ініціювала цей закон, ставила за мету не допустити зриву виборів у день голосування. Вона досягла цієї мети – зриву не буде. Але підготовлений на швидку руку і прийнятий без урахування слушних поправок закон містить у собі ще більшу небезпеку – спотворення результатів волевиявлення і невизнання суспільством новообраного Президента», - переконаний голова парламентського комітету.

Він наголосив, що «допустити такого розвитку подій ми не маємо права. Бо прірва недовіри між владою і громадянами і без того вже досягає критичної межі, за якою небезпека конфлікту загальнонаціонального масштабу і руйнація України як держави».

«За цих умов, як голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, я вимагаю від Президента України не підписувати закон №6004 і накласти на нього вето”, - заявив А.ГРИЦЕНКО.

Також він вимагає від Президента невідкладно провести засідання Ради національної безпеки і оборони України, на яке обов’язково запросити обох кандидатів на пост Президента, щоб спільно, за участю вищого керівництва держави, визначити заходи щодо забезпечення прозорих і чесних виборів у другому турі.

А.ГРИЦЕНКО запропонував провести це засідання у відкритому режимі, з трансляцією у прямому ефірі Першого національного телеканалу.

постiйна адреса статтi: http://www.unian.net/ukr/news/news-360800.html

Ось ще, про нашого гаранта.

НРУ звинувачує партію Ющенка у зраді

Народний рух України звинувачує партію Президента Віктора ЮЩЕНКА “Наша Україна” у зраді ідеалів Майдану і підіграванні кандидату на пост глави держави Віктору ЯНУКОВИЧУ.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві НРУ.

“В Україні напередодні другого туру президентських виборів між окремими політичними силами відбулися ретельно замасковані політичні домовленості, які під моральним і політичним оглядом є зрадою українських національних інтересів”, - заявили в НРУ.

За словами рухівців, “політичні банкрути, до яких після 17 січня належить частина вірних Президентові народних депутатів із парламентської фракції „Наша Україна”, керуючись суто особистими вигодами та корисливими інтересами, ігноруючи небезпеку, що нависла над Україною, спільними узгодженими діями настирливо проштовхують до президентського крісла лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА”.

Як стверджують автори заяви, “яскравим підтвердженням цих дій є заклик партії Віктора ЮЩЕНКА „Наша Україна”, інших залежних від Президента і близьких до нього олігархів та політичних сил голосувати у другому турі президентських виборів проти обох кандидатів, між якими вони начебто не бачать принципової різниці”. Також, вважають в НРУ, реальним підтвердженням політичної недобросовісності є голосування за ініціативою Партії регіонів про зняття з посади міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА.

Крім того, заявляють рухівці, “переконливо свідчить про зраду і голосування за поправки до закону про вибори в редакції від Партії регіонів щодо скасування кворуму у виборчих дільницях. Це відкриває шлюзи для масованих фальсифікацій, на яких регіонали «набили руку» в 2004 році”.

“У вирішальному голосуванні за ці поправки взяли участь народні депутати, які послідовно виконують вказівки Президента, проводять у парламенті його лицемірну політику”, - наголосили в НРУ.

“Враховуючи всі ці обставини, заявляємо, що під прикриттям патріотичних указів про вшанування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті з корисливих інтересів відбувається зрада ідеалів Майдану, що в нинішніх умовах межує зі зрадою національних інтересів”, - підкреслюється в заяві НРУ.

Народний рух України, “усвідомлюючи страшну небезпеку, що нависла над Україною”, переконаний, що український народ прийде до дільниць і проголосує за єдиного кандидата від демократичних сил - Юлію ТИМОШЕНКО. У цьому, на переконання авторів заяви, - порятунок для демократичної України, української нації і Української держави.


постiйна адреса статтi: http://www.unian.net/ukr/news/news-360898.html
Коментатор Журналіст Чесний, [ 2010-02-12 15:36:14 ],
на сторінці твору     "Чи зрозуміє ситий голодного?"   Чесний Журналіст

Дуже дохідливо, чи не так?
"Але уявімо: німці перемогли і навезли в Росію мільйони німців, онімечили Росію, а тепер навезені німці і онімечені росіяни, які вже зі своїми дітьми і навіть онуками говорять лише німецькою, вибирають президента Росії: звичайно, зі своїх рядів - німця!
Але кажуть - ми не німці, ми - росіяни. Просто не збираємося говорити вашою смішною російською мовою. Вчити вашого дурного Пушкіна. І "розглагольствують" про "російських націоналістів", які, бачиш, зациклилися на якійсь своїй смішній російськості і не хочуть, щоби німецькомовний президент Росії ввів німецьку в якості державної мови Росії.

Хіба це не фашизм - не визнавати за німецькомовною меншістю права не володіти російською, говорити по всій країні лише німецькою і вибирати зі своїх рядів президента Росії?

Скажете - що за марення сивої кобили. Як таке можливе в Росії? В Росії це неможливе - але в Україні це не лише можливе. В Україні це вже стало реальністю. То ж чи зрозуміє ситий голодного?"
Коментатор Журналіст Чесний, [ 2010-02-12 16:36:34 ],
на сторінці твору     "Чи зрозуміє ситий голодного?"   Чесний Журналіст

А може і шановна пані письменниця і поетка О.Забужко надто сита? Може і вам її страждання виявляться близькими? Чи не такі ж гетьмАнські страждання, а то й заздрОщі, змусили проукраїнську інтелігенцію бойкотувати вибори?

Оксана Забужко. 05.02.2010 15:50
Писано на сторінках свого блогу на "УП"
"Демократія по-українськи": Фінал за кадром

http://blogs.pravda.com.ua/authors/zabuzhko/4b6c2217af6c8/

Вчорашній спецпроект Першого національного називався, нагадаю, – "Демократія по-українськи". А тепер стежимо за руками.

Спочатку це мав бути прямий ефір. Потім виявилося, що – ні, запис, але в режимі реального часу. Вчора ввечері, за дві години перед ефіром, потелефонували й вибачилися: на жаль, пані Оксано, в реальний час не вклалися, на півгодини (!) перебрали, довелося трошки підрізати, Ви ж розумієте...

І "підрізали", мушу сказати, дуже професійно – залишивши в ефірі критичні завваги на адресу тільки одного з кандидатів. Гладенько так вийшло. Гламурненько.

Але найцікавіше сталося потім, коли камери погасли і ми, продовжуючи вже між собою ту саму суперечку щодо теорії "меншого зла", повернулися в гостьову кімнату. П'ятихвилинка замішання при гардеробі, вмикання мобільників, договорювання недоказаного... Застібаючи пальта, інтелігенція рушила до дверей. Аж тут...

БА-БАХ!...

Нога охоронця з розмаху захряпнула з коридора двері просто інтелігенції перед носом. Передні оторопіло завмерли.

- Що там, що? – допитувалися задні.

- Придется немножко подождать, – ховаючи очі, ніяково пояснила асистентка. – Тимошенко идет по коридору...

Стоп-кадр, момент істини, німа сцена. "Ревізор" відпочиває – ефектнішого фіналу до цілого попереднього "дійства на камери" не вигадав би жоден драматург.

Ніколи не забуду виразу їхніх облич тієї миті – сивочолих, поважних людей: лікар, учений, художник, авіаконструктор... Щойно, яких десять хвилин тому, вони закликали українських виборців голосувати за ту саму кандидатку, через яку зненацька опинилися в пастці. У приміщенні, вийти з якого зможуть тільки тоді, коли на те буде Її воля. Коли Їй буде зручно.

Боляче дивитись на принижених стариків: мабуть, так виглядала та українська професура 1920-х, котра на процесі СВУ 1930 р. згодилася "співпрацювати зі слідством". "Стоять, сукі! Ваше мєсто у параші!"

І саме в ту мить я остаточно збагнула, в чому полягає головна перевага мого вибору – "не підтримую жодного кандидата" – порівняно з їхнім – "за менше зло". Атож, я так само символічно "дістала ногою в писок" – стояла перед замкненими дверми, як у тюремній камері, й чекала, коли мене випустять, мене так само брутально, по-бандитському "нагнули"... Але я знала, що від зла, "більшого" чи "меншого", нічого іншого чекати й не доводиться: поки сила на його стороні, воно завжди чинитиме насильство. Тому мені, на відміну від моїх старших колег, не плюнули в душу. Нагнули – без моєї в тому участі: я відмовилася "співпрацювати зі слідством". Моя людська гідність лишилася при мені.

А це, смію запевнити, не так і мало – ні для людини, ні для нації.

Тож, замість повторювати те, що було вирізано з моїх слів при монтуванні передачі, додам тут тільки одну цитату – з Івана Франка:

"Голосуючи за "менше зло", обираєш зло".

А значить, додам від себе, робиш його сильнішим.

І тому, в кінцевому підсумку, – завжди прораховуєшся.
_________________________________________

Які страждання витерпіла святомучениця О.Забужко, то ж постраждайте панове і ви!
Для початку дефолт, всього і вся, готуйтеся...

Теза на майбутнє: "Якщо ти не здатен до об'єднання, то ти не патріот, а гоноровий ідіот!" . Роздрібненість патріотичних сил - нищівна загроза українству! Об'єднання передбачає якогось лідера. Треба об'єднуватися наколо того, що є. Життя покаже, чи виправдає він довіру людей. Якщо ні , то прийде інший. Але сили будуть вже згуртовані. А так будем мати розбрат і далі. І тоді марні сподівання на якусь кращу долю."

Хто з (продажних) нардепів голосував за відставку Тимошенко (прізвища)

ГАНЬБА ющенківцям і іншим запроданцям! (ред.)

Верховна Рада відправила Тимошенко у відставку. Київ, 3 березняЗа резолюцію недовіри уряду Юлії ТИМОШЕНКО проголосували 7 народних депутатів - членів фракції БЮТ.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, підтримали висловлення недовіри уряду депутати від БЮТ Віталій БАРВІНЕНКО, Геннадій ЗАДИРКО, Володимир КАПЛІЄНКО, Олег ЧЕРПІЦЬКИЙ, Ігор САВЧЕНКО, Юрій ПОЛУНЄЄВ та Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО. Картки інших народних депутатів були висунуті з ячейок для голосування.

Крім того, за відставку уряду проголосували 15 народних депутатів із фракції “Наша Україна – Народна самооборона”, а саме: Віктор ШЕМЧУК, Віктор ТОПОЛОВ, Іван ПЛЮЩ, Михайло ПОЛЯНЧИЧ, Олександр СЛОБОДЯН, Володимир ПОЛЯЧЕНКО, Василь ПЕТЬОВКА, Леся ОРОБЕЦЬ, Ігор ПАЛИЦЯ, Ігор КРІЛЬ, Олександр КЛИМЕНКО, Давид ЖВАНІЯ, Станіслав ДОВГИЙ, Юрій БУТ, Сергій ВАСИЛЕНКО.

Також за резолюцію проголосували 19 з 20 членів фракції Блоку Литвина. Не голосував голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.

Крім того, «за» проголосували троє позафракційних депутатів - Василь КИСЕЛЬОВ, Інна БОГОСЛОВСЬКА та Ігор РИБАКОВ.

Депутати від Партії регіонів і КПУ в повному складі підтримали резолюцію.

постiйна адреса статтi: http://www.unian.net/ukr/news/news-365667.html
1   2   3   4   5   6   7