ОСТАННІ НАДХОДЖЕННЯ
Авторський рейтинг від 5,25 (вірші)

Віктор Кучерук
2024.05.06 06:23
Уже від ранку й дотемна
Я бачу й чую щосекунди,
Як вкрай уквітчана весна
Співає весело і лунко.
Уся земля, мов пишний сад,
Буяє зеленню і цвітом,
Хоч дим і гуркіт канонад
Іще засмучують півсвіту…

Артур Курдіновський
2024.05.06 02:08
Сказав їм Воїн: "Слава Україні!"
І не тремтіли голос та рука.
Свинособаку, підлу ту тварину,
Так налякало слово козака!

Це не пейзаж, де сонечко та хмарка -
Світанки темні в страченій імлі.
Упала недопалена цигарка

Ілахім Поет
2024.05.06 00:12
Не зважай. Так нерідко трапляється у житті. Силоміць не закохують. Ще не зумів ніхто це заперечити… Щастя – то казка на DVD. Там вино почуттів – тут у мене суцільний оцет. Не зважай. Хай лисиця-кохання мене гризе, як спартанця, чий образ пригадую все ч

Ігор Шоха
2024.05.05 20:48
Кому – весна, кому – війна,
кому – свята, кому – робота
не до крові, але до поту...
у мене – ода голосна,
а на душі найвища нота.
Не каюся... у самоті
я не сумую і не буду
у цьому повторяти Будду.

Меланія Дереза
2024.05.05 20:09
П'ять речень Як утворилася наша ватага і на чому трималася? - одним реченням сформулювати непросто. Скажу так: і звичайнісінький працівник рибного господарства, і пихатий податківець з братами, і я - досвідчений пройдисвіт - усі ми гарно проводили ч

Олександр Сушко
2024.05.05 18:39
Пасха Якщо хрестять немовля - це злочин. Хрещення вважається нелегітимним, оскільки людина не може сказати навіть слова проти. Якщо хрестять неповнолітню дитину - це злочин, оскільки дитина не розуміє куди її ведуть. І навіщо. Просто традиція така

Євген Федчук
2024.05.05 13:01
Коли хтось дива подивитись захотів.
Чи то природне воно, чи то рукотворне,
За тим не треба зовсім пхатися за море,
Долати сотні кілометрів по путі.
Скажімо, хоч би й знаменитий Стоунхендж –
Всього лиш камені, розставлені по колу.
Та в нас у Олевсько

Іван Потьомкін
2024.05.05 10:55
Не зупинялось сонце ще три довгі роки,
Витягуючи на світ божий юдеїв.
І тільки по війні, в Єрусалимі, в Яд-вашемі,
В Павільйоні дітей, навіки щезло сонце.
Зрештою, як і місяць.Тільки миготять зірки.
Мільйон зірок –мільйон єврейських душ дитячих
Крич

Артур Курдіновський
2024.05.05 02:04
І буде осінь. А мене не буде.
Холодний вітер душу пригорне...
Червоне листя - ліки від застуди...
Настирливий той штамп "що скажуть люди?"
В заручниках не втримає мене!

Над сірим містом плаче сіра хмара...
Невже це так змінилася зима?

Ілахім Поет
2024.05.05 00:09
Я далеко не Рильський і не Тарас.
Ну і так воно вийшло, що не Костенко.
З головою, напевно, не все гаразд:
Там щось вітром розбавлене та ріденьке.

Я – хардкорні відлуння від травіат.
Ще б навів порівняння в такому дусі:
Двоголовий гібрид, де за пл

Артур Курдіновський
2024.05.04 13:30
Відверті слова не повторюю двічі.
Я знов розгубився. Спливає мій січень.
Хіба забагато мені було треба?
Із сумом дивлюсь у заплакане небо.

Я слухав етюди світанків січневих
І бачив кришталь на високих деревах.
Зима написала для мене картину,

Ілахім Поет
2024.05.04 12:17
сонечко, це кохання
вибору в нас нема
ось показові дані
далі дивись сама
без апріорних тверджень
що воно тут і як:
всі відчуття - як вперше
ніби я знов юнак

Козак Дума
2024.05.04 11:44
Кислянець, квасок, киселик –
іменується щавель.
Зазвичай, росте у селах,
біля більшості осель.

Берег, луки облюбує,
друзі в нього – сонце, дощ.
Особливо з ним смакує

Іван Потьомкін
2024.05.04 10:49
У незапам’ятні часи,
Коли птахи і звірі бились
І до пуття не було видно
Перевага на чиєму боці,
Осторонь лише кажан тримався.
Просило птаство: «Допоможи!»
А він одповідав: «Та я ж не птаха!»
Благали звірі: «Йди до нас!»

Ігор Деркач
2024.05.04 10:02
Коли народ висовує таланти,
то й обирає... шулера й шута,
тому на шиї маємо – ґаранта,
у владі – агентура окупанта,
у нації... курина сліпота.

***
Воююча частина світу

Леся Горова
2024.05.04 08:19
Так забракло мені того променю, що поза хмарами
Заховався у мить, коли падало сонце в сосняк.
Так забракло вишневого білого цвіту, що балував,
І в незвично спекотному квітні у поспіху збляк.

Так забракло хвилини, щоб вгледіти зграю лебедячу.
Так за
Останні надходження: 7 дн | 30 дн | ...
Останні   коментарі: сьогодні | 7 днів





 Нові автори (Публіцистика):

Анатолій Цибульський
2024.04.01

Іван Кушнір
2023.11.22

Олена Мос
2023.02.21

Саша Серга
2022.02.01

Анна Лисенко
2021.07.17

Валентина Інклюд
2021.01.08

Оранжевый Олег Олег
2020.03.12






• Українське словотворення

• Усі Словники

• Про віршування
• Латина (рус)
• Дослівник до Біблії (Євр.)
• Дослівник до Біблії (Гр.)
• Інші словники

Тлумачний словник Словопедія




Автори / Юлія Гринчук / Публіцистика

 ЕМОційно
Кожне наступне молоде покоління , чи так звані тінейджери, прагне до самовираження, до неповторності та самобутності. Та от тільки дехто доходить у прагненні відрізнятися від інших до того, що стає масово безликим.
Молодь у чорно-рожевому одязі з опущеною на пів-обличчя гривкою, в яскраво вираженому «маніакально-депресивному» настрої та калькувато подібні між собою – це, напевно, й усе, що знають непосвячені про субкультуру „емо”, що стала неймовірно популярною останні декілька років.
Від початку „емо” називався альтернативний напрямок у музиці, що супроводжувався важкою гітарною партією та сильним соло. Співак „емо” відверто та безперешкодно ділився зі слухачами своїми почуттями, звідси й бере початок „емо” – від поняття «емоційний».
Саме від гіперболізованої емоційності молодь і підхопила „емо”-культуру – особливий стиль, що виділяє їх серед інших (та, що правду ховати, нівілює серед своїх). Вони носять чорний колір з рожевим (такий собі „емо”-гламур), усі малюнки та візерунки на одязі (або й на шкірі) витримані в цій гамі кольорів. А також їхній гардероб наповнюють вузькі футболки із зображенням смішних картинок або розбитих сердець та написами назв музичних груп, рвані вузькі джинси, смугасті гетри. Різноманітні пов’язки на руках та ногах (допускається на обличчі та інших частинах тіла), пояси з великими залізними пряжками, рукавички (як символ приналежності до окремої касти), щоправда без пальців, заплічник з різноманітними значками „емо”.
До речі, про значки. Якщо Ви вирішите долучитися до цього „емо”-культурного руху, запам’ятайте: значків багато не буває! Чим більше їх, тим очевидніше, що Ви – ЕМО (та й, як-не-як, копійчина до заробітку основоположника цього руху. Ну купив він собі за виручені від продажу таких значків „емо” квартирку в Пітері, то хіба це привід перестати значки купувати? НІ. „Даєш більше значків!”). Тим паче, їх можна чіпляти до джинсів (дуже зручно пришпилювати шматки тих же джинсів, що геть відвалилися), футболок і навіть до взуття.
На ноги емо одягають кеди (перевага надається кедам на розмір меншим, щоб вигляд був нещаснішим) або армійські берци, обов’язково з яскраво-рожевими шнурівками. Манікюр відрізняється глибоким траурним кольором лаку – чорним чи сірим, що є надзвичайно зручним у ті дні, коли за слізьми немає часу обрізати нігті чи, принаймні, почистити їх.
Макіяж є доречним, як серед дівчат, так і серед юнаків. Основний елемент „емо”-макіяжу – це підводка очей чорним олівцем (чим заплаканіше виглядаєш – тим крутіше). А от губи фарбувати потрібно лише тональним кремом, у тон шкіри, яку необхідно підтримувати блідою. Засмага емо протипоказана.
Зачісками ні в якому разі не повинні відрізнятися хлопці від дівчат. Основне, щоб гривка була якомога довшою, вона неодмінно повинна сягати кінчика носа та закривати одне око. Дехто вірить, що ця зачіска виникла в наслідок відсутності самоповаги та нереалізованості, та найбільш розповсюджена думка, що у представників „емо” лише одне око (таке собі, Лихо-однооке). Стрижка повинна бути стильною, а от вкладати чи не вкладати, підкручувати чи вирівнювати, а головне мити чи не мити, – кожен емо має право вирішувати самостійно. Яскравий приклад самореалізації у прийнятті важливих рішень. Навіть колір можна самому підібрати, за власним вподобаннм чи кольором очей, головне, щоб він (колір) не виходив за рамки між чорним та газовою сажею, щоправда, у радикальних випадках колір волосся повинен, щонайменше, шокувати яскравістю і флюрисцентністю пасма на гривці.
Одним із обов’язкових атрибутів є намисто, різнокольорові браслети та спеціальні нарукавники (їх називають снепи), що покликані приховувати нанесені самим же емо рани та шрами на венах. Нарукавники повинні бути не лише в рожеву смужечку, але й швидко та легко сповзати, для «ненавмисної» демонстрації слідів самобичування. Схильність представників „емо”-культури, до зарубин на власному тілі можна пояснити поганим станом їх пам’яті. А так, зробив зарубину – і не забув купити ще один значок.
А пірсінг? Та це, взагалі, окрема тема для висвітлення. Емо просто обожнюють його, проколюють собі все, що лише можна, та от металом особливо не зловживають. Надзвичайно ефектно виглядають тонелі у вухах (у них зручніше локшину заправляти, і тримається надійніше, ніж просто на вухах).
Вам пощастило бачити виставку „емо”-фото? Ні? Тоді, якщо ви побачите чорно-білу фотографію, на котрій лише половина обличчя, і тій соромно за своє існування, знайте: цей шедевр належить руці емо. Вони люблять фотографуватися, але чомусь дуже приховують це, тому й зачиняються у власних ваннах для фотосесій.
Одна із заповідей „емо” проголошує: «Плач скрізь та повсякчас. Якщо будеш плакати наодинці, хто ж тебе пошкодує?» Якщо нікого поруч не трапляється для ролі „плакальної жилетки”, то найкраще для цього підходить плюшевий ведмедик. З ним і поплакати жалісніше, і вислухає він за будь-яких умов, і спати все ж не самому. Тому став бідолаха улюблинцем всіх емо планети… і вислуховує (мокрий наскрізь від сліз та покритий недогризками нігтів) до ранку душевну філософію вселенської печалі.
Це все є зовнішніми атрибутами приналежності до окрЕМОї гіперЕМОційної групи юнацтва. Та шокує їхнє бачення світу, коли приглянутися ближче. Адже віддаючи данину моді, більшість із них навіть уяви не мають, під чий вплив потрапляють, і які наслідки усе це для них матиме. Що ж поганого у самовираженні одягом чи шаленною кількісттю значків? Ну не хочеться дивитися на світ лише двома очима, ну музика депресивна, малюночки самознищуючі… але така сукупність веде не лише до наркотичної залежності, до суіцидів, до пияцтва та багато чого іншого, до чого може призвести збочена фантазія тих, хто прагне влади над незрілим світобаченням підростаючого покоління.
Дорослим ніколи не зрозуміти, чому благополучна дитина, що немає ні в чому відмови, раптом йде з дому, прихопивши всі родинні заощадження лише для того, щоб порізати собі вени на брудному смітнику, чи, взявшись за руки з такими ж «братами по нещастю», зіскочити з даху багатоповерхівки. У представників цієї субкультури є навіть улюблені ігри, як наприклад, під музику по колу з рук у руки передається лезо… і горе тому, на кому звуки депресивної мелодії стихнуть. За правилами, він повинен тим же лезом порізати вени… собі. Отакі „дитячі” забавки.
Правду кажуть, що найменеше життя цінується тоді, коли ще не знаєш, що воно таке – ЖИТИ!




      Можлива допомога "Майстерням"


Якщо ви знайшли помилку на цiй сторiнцi,
  видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Про оцінювання     Зв'язок із адміністрацією     Видати свою збірку, книгу

  Публікації з назвою одними великими буквами, а також поетичні публікації і((з з))бігами
не анонсуватимуться на головних сторінках ПМ (зі збігами, якщо вони таки не обов'язкові)




Про публікацію
Дата публікації 2008-06-27 13:58:29
Переглядів сторінки твору 1023
* Творчий вибір автора: Любитель поезії
* Статус від Майстерень: Любитель поезії
* Народний рейтинг 0 / --  (4.335 / 5.16)
* Рейтинг "Майстерень" 0 / --  (3.360 / 5)
Оцінка твору автором 5
* Коефіцієнт прозорості: 0.776
Потреба в критиці щиро конструктивній
Потреба в оцінюванні
Автор востаннє на сайті 2015.07.02 06:12
Автор у цю хвилину відсутній