Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Борис Федорів

Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі


З"явилася офіційна Попстанова Комітету ШП:
Постанова
21.02.2008
Про присудження Національної премії України
імені Тараса Шевченка 2008 р.

м. Київ 21 лютого 2008 року.

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка

п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити протокол лічильної комісії Комітету з підрахунку голосів та підбиття результатів таємного голосування творів і робіт, допущених до третього туру конкурсу на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2008 року.
2. Присудити Національну премію України імені Тараса Шевченка 2008 року за твори і роботи, які набрали ¾ і більше голосів присутніх на засіданні членів Комітету, таким літераторам і митцям:

Голоті Любові Василівні, письменниці – за роман «Епізодична пам′ять»;

Дзекуну Олександру Івановичу, режисерові-постановнику, Петріву Володимиру Юліановичу, акторові – за виставу «Берестечко» Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру;

Ляшенку Геннадію Івановичу, композиторові – за кантати «Містерія тиші» та “Вітражі й пейзажі” для хору a cappella на вірші Тараса Шевченка і Богдана – Ігора Антонича;

Малахову Віталію Юхимовичу, режисерові-постановнику, Бенюку Богдану Михайловичу, акторові, Сумській Наталії В’ячеславівні, актрисі – за виставу «Про мишей та людей» театральної компанії «Бенюк і Хостікоєв»;

Перебийносу Петру Мусійовичу, поетові – за збірку поезій «Пшеничний годинник»;

Селянській Вірі Остапівні (Вірі Вовк), письменниці, громадянці Бразилії – за книги «Сьома печував. Дехто з них теж вважає мене антисемітом.
В перші роки незалежності ледве намітився поворіт українського єврейства до позицій патріотизму, але ця тенденція швидко вщухла. Більшість євреїв чутливо вловила націонал-зрадницьку тенденцію політики кучмізму і повернулась до інтернаціоналізму, проросійської (тобто антиукраїнської) політичної позиції і до сприяння зросійщенню України.
Бажаєте “псевдоприкладів”? Будь ласка. Талановитий єврейський музикант Ян Табачник, діяч Партії реґіонів, вирішив збудувати в Києві центр пропаганди російської культури. Один знайомий єврей сказав мені; “Що ж тут такого? Чому в Києві може бути центр французької культури, а не може бути російського культурного центру?” Залишається тільки розвести руками. Невже не зрозуміло, що не було б нічого поганого мати в Києві центри японської, тібетської, а

Пропоную направити Президенту звернення з вимогою розформувати Комітет як наскрізь корупційний (інакше пояснити рішення, які він приймає, неможливо). Немалі гроші, які виділяються на діяльність фірми "Лубківський і Ко" спрямувати на створення умов для широкого ознайомлення громадськості з творчістю претендентів, а рішення врешті-решт приймати саме з урахуванням думки громадськості, а не кулуарно, як зараз. Хто чув про творчість нинішніх лауреатів? Має бути щось на кшталт передвиборчої кампанії з презентацією в пресі, на телебаченні, радіо, інтернеті. А люди вже потім мають обрати найбільш достойного (технічний спосіб обрати - це вже деталі. Якщо нічого не міняти, то премії й далі будуть отримувати ті, хто після слів "до рідного гнізда: любов не пропадала" ставлять знак запитання. Дуже шкода, що високе ім"я Шевченка стоятиме поряд з навіграмотними друзями-кумами членів Комітету.

Нещодавно у Комітеті відбулися зміни. Подаю текст Указу:


УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1239/2007
Про внесення змін до Указу Президента України від 14 листопада 2005 року №1599
На часткову зміну статті 3 Указу Президента України від 14 листопада 2005 року № 1599 «Про деякі питання Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка»:

1. Увести до складу Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка ГУМЕНЮКА Феодосія Максимовича – художника, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, СКОРИКА Мирослава Михайловича – композитора, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, СТЕЦЕНКА Кирила Вадимовича – скрипаля, заслуженого артиста України, ШЕВЧЕНКА Євгена Ігоровича – мистецтвознавця, заслуженого діяча мистецтв України.

2. Затвердити у складі Комітету БРЮХОВЕЦЬКОГО В'ячеслава Степановича – культуролога, почесного президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

3. Вивести зі складу Комітету Марчука І. С. та Станковича Є. Ф.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

19 грудня 2007 року