Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Володимир Ляшкевич (1963)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Василь Світлий, [ 2018-02-16 19:01:16 ],
на сторінці твору     "Біблія. З "а" (алеф), чи з "б" (береш)?"   Ляшкевич Володимир

Коментатор Володимир Ляшкевич, [ 2018-02-16 20:03:15 ],
на сторінці твору     "Біблія. З "а" (алеф), чи з "б" (береш)?"   Ляшкевич Володимир

Пане Василю, ви, здається, помітно нервуєте, чого б це?
Напишіть, що не так? Якщо вам це відомо, хай усім буде відомо.
І я в жодному випадку не називаю біблію першоджерелами. Це був би обман. А обманювати негоже.
А в опублікованому матеріалі фактично йдеться про повернення біблії точного її звучання, що тут недоброго? І зразу стає все на свої місця - і боги у множині, і хтось напівземний, з титулом "господь-бог" , чіткіше увиразнюється. Нормально, що було, те було - і це все точно описано в матеріалах більш давніх, аніж біблія. В оригіналах, до речі, з часів відповідної древності.
Якщо є чим заперечити, заперечуйте, але з фактами якимись, з доведеними матеріалами - всім ж бо цікаво.
А біблії оригіналів відповідної древності, як всі ми знаємо, зараз просто немає. А те що є, нібито початку наших часів, нашої вже епохи, вельми підозрілі одиничні речі, так і не передані широкому колу дослідників.
І ще, можливо, вам це, пане Василю, невідомо, але старий завіт і новий поєднали в одне т.з. "святе письмо" порівняно недавно. І слово "книга", як і явище "книги", теж недавнє. Вже краще тоді казати "сувій сувоїв" - буде точно древніше.
І так воно є з будь-яким посередником, з будь-якою релігією.
Але що цікаво, що релігії хоч і виглядають, нмсд звісно, як отруйні кулі в тілі людства, але людство дбайливо огортає їх увагою і тілесною матерією любові - малює чудові полотна, будує гарні храми, пише різні теплі тексти, виконуються обряди, містерії. І вже дія отруйних куль зовсім не така хижа, а ще трохи - і, нмсд, геть загубляться ці кулі, розтануть...
Оце і є, як мені здається, - переростати культи і релігії з любов"ю.
Ви ж не фанат, пане Василю? Ви здатні до сприйняття світу взагалі? Не все ж одну біблію читати?
Коментатор Василь Світлий, [ 2018-02-16 20:43:32 ],
на сторінці твору     "Біблія. З "а" (алеф), чи з "б" (береш)?"   Ляшкевич Володимир

Коментатор Василь Світлий, [ 2018-02-16 22:36:11 ],
на сторінці твору     "Біблія. З "а" (алеф), чи з "б" (береш)?"   Ляшкевич Володимир

Чи не занадто забагато запитань для одного разу, пане Володимире ?

Даруйте, але я особливо і не намагаюся щось заперечувати доки бачу тіні ідеологічні доктрини її доповідача. Нагадаю, що спершу йшлося про «первородство» алеф -береш у біблійному тексті , де я висловив свої припущення. Щось схоже на дискусію розгорілося навколо протиставленню Господарю Всесвіту « безмежної кількості творців», а далі слово за слово… Знаєте, як воно між людьми буває.

В мої ж плани входить потреба з’ясувати Істину ( а не істини ) . Тоді, можливо, і є сенс продовжувати цю розмову. Однак, у цьому діалозі мене великою мірою цікавить не «надважливість букв і чисел» в Біблії ( вважаю , що вагомим там все таки є історії, свідчення, одкровення і пророцтва, спрямовані на повернення людині втраченого безсмертя), а їх трактування. Також, хотілося б прояснень не цілком зрозумілого моменту , щодо Ісусових слів , Господа і появи третьої міфічної особи чи групи осіб. Щодо різних імен, гадаю, на даний час це зайве.
Коментатор Володимир Ляшкевич, [ 2018-02-16 23:16:46 ],
на сторінці твору     "Біблія. З "а" (алеф), чи з "б" (береш)?"   Ляшкевич Володимир

Пане Василю, отже давайте , якщо є спільне зацікавлення, шукати і відповіді для себе особисто. ) І це, схоже, робити потрібно частіше, аніж раз і назавжди.
До речі, маємо літературний огром від шумерів, від вавилонян, від древніх єгиптян, греків, і слов"ян ). Тобто, маємо оригінали тих чи тих свідчень, які, в основному, підтверджуються розкопками.
Маємо витік, наприклад, української мови, слов"янських мов, з дуже древніх джерел, ми розуміємо символи, можемо пояснити всі ці слова за їх складовими. Це особливий скарб. Наприклад "То-Ра" - "То_сонце", де Сонце має свою проекцію на земні справи, у вигляді божественної особистості, що керує, скеровує. І це є і в "Ра-дуга" і в "ІзРаЇль", це все ми легко трактуємо і розуміємо, що дивовижно. Але всі ці "м'я_со", "со_ба_ка", "на_ро_д", "мо_ро_ка", і тисячі схожих слів - це все піддається розумінню. Навіть ім'я великої богині Др.Єгипту "ХатХор" - де нам бачиться і "хата", і "Хор", справді перекладається єгиптологами, як "Обійстя Хора". І гени тих же давніх фараонів дають підтвердження походження.
А ще ми навіть можемо вирахувати, коли таким символьним чином створювалася мова. І паралельно маємо прив'язку і до речей більш простих і до рухів полюсів, і до життя Сонячної системи, в цілому.
Нині, як ніколи багато інформації щодо "допотопних" часів, щодо Атлантиди, Гіпербореї, більш ранніх цивілізацій. Людство дуже далеко пішло у вивченні минулого.
Мало того, зараз є методи безпосереднього зв'язку з неземними носіями тої чи тої інформації.
Люди масово осягають і інші системи чуття_сприйняття інформації, аніж перший рівень і шість початкових органів чуття.
Все стрімко рухається, і всі ці взаємопов'язані моменти вкрай важливі також в літературі і в поезії, якою ми тут займаємося ). Бо ставляться питання, окрім нового бачення нашого "я", нашого світу, всесвіту, і в усвідомленні нашого інструментарію - в т.ч. і енергетики слова, "магії" рядків, більш високого звучання і точнішого сенсу.
Тому біблія вже давно на долоні людини, а не навпаки, просто цей факт ще надто елітарний. І на тій же людській долоні багато чого іншого, в тому числі і доля цивілізації, цієї цивілізації.
Тому все актуально, і якщо кожен з нас докладатиме малу пилинку власної адекватності і творчості, то в цілому складатиметься і більш світла ситуація в цілому.
Апокаліпсис зайвий. Його можна оминути. ))
Коментатор Василь Світлий, [ 2018-02-17 00:25:39 ],
на сторінці твору     "Біблія. З "а" (алеф), чи з "б" (береш)?"   Ляшкевич Володимир

1   ...   104   105   106   107   108   109   110   111   112   ...   119