Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Оксамитка Блажевська (1988)
Енергійна, ініціативна, активна, відчайдушна, з присмаком авантюри творча особистість, що змінює світ навколо себе на краще.




Художня проза ⁄ Переглянути все



Художня проза
  1. Безе-сторі
    От я дуже люблю безе. Правда, їм його досить рідко, на праздніки, як-то кажуть.
    Безе мені навіть допомогло здати бакалаврський іспит. Я, до речі, перед іспитом написала віршик про цей же іспит. Моїм друзям він подобається не тому, що він про іспит, а тому, що там є слово "безе". Подаю цей віршик цілком і повністю

    Іспит

    Міряю дистанції словами

    А в голові так порожньо

    Завтра, можливо,

    Вирішиться моє життя

    А я сиджу і їм безе

    І я вже не знаю,

    Плакати мені чи сміятися.

    Знання, як ті метелики,

    Спробуй ухопи

    Часу, як завжди, не вистачає

    Його не існує взагалі

    І тут втілюється "закон тісного часу" -

    Все стискується,

    Згортається в одну-єдину метафору -

    Іспит...

    Ну ви зрозуміли, що безе тут взагалі ні при чому, тут сама суть, що, блін, завтра іспит і шо ж з цього вийде. Але безе - настільки яскравий образ, що неможливо не помітити. Тут він навіть грає роль якогось стимулятора відпочинку, типу - завтра іспит, а я собі тихесенько жую безе, і мені всьо пофіг (як співає група "Інь-Янь").
    Що таке "Закон тісного часу"? це, до речі, з твору Осьмачки "Майстри часу", який я прочитала перед екзаменом. Справді, коли щось важливе відбувається, то час стискається, протягом нього відбувається дуже багато подій, які навіть можуть змінити твою долю.
    Безе - смачне, дуже смачне, цей застиглий шматочок крему приносить масу задоволення і ... відчуття плинності подій. Так, ти з"їси - і відчуваєш, що наступне безе ти з"їсиш ще нескоро, оскільки або не хочеш набрати лишню вагу, або не маєш фінансів, щоб його придбати, або ще якісь причини (у кожного свої). Але ти будеш мріяти про безе і уявляти собі його. Безе - символ чого досяжного, але досягнутого зусиллями. Водночас - і символ перепочинку між нескінченними справами твого життя. Може, і для когось не буде взагалі нічим, може, хтось його не вживає. Це мене не дуже хвилює. Безе - це мініатюрне біле щастя!! Саме у ту мить, коли ти поглинаєш це "щастя", ти розумієш, що насправді щастя плинне, воно з нами не завжди, але воно прокидається в нас, коли ми цього хочемо (неважливо - чи свідомо, чи несвідомо). Щастя не треба шукати - воно в нас!! Жаль, що багато хто цього не розуміє. Не буду нічого радити, але для себе зрозуміла, що безе - частина моєї життєвої філософії.

    А, хочу сказати ще про одну рису цього вірша - слово "Іспит" майже співзвучне зі словом "їсти"... на це вказала моя подруга.. і це, мабуть, невипадково...

    Тож їжте на здоров"я і насолоджуйтесь щастям, що у вас є))) Солодкого життя))


    Коментарі (2)
    Народний рейтинг -- | Рейтинг "Майстерень" -- | Самооцінка -