Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Кобринюк Ірина Айлен (1985)
Життя варте того, щоб померти!
Смерть не варта того, щоб її чекати...





Огляди

  1. Як вберегти своїх дітей?
    Великою і незвичайною радістю для мене стало народження моєї дитини. Це найбільше щастя у моєму житті. І як кожна мама, я хочу, щоб моя дитина була щаслива. Та я пишу цю статтю не тому, що хочу вам розповісти про свою радість, а тому, що я боюся. Боюся ростити дитину у суспільстві, в якому вона виховується більше телевізором і інтернетом , ніж батьками. Є і інші негативні фактори, які можуть пагубно вплинути на світогляд дитини, але від них ми можемо вчасно захиститися. Та є такі, від яких, нажаль, ми безсилі. МУЛЬТФІЛЬМИ.
    Усі, усі діти виховуються на мультфільмах. На них виховувалися і ми. «і що тут поганого?» скажете ви. А чи такі зараз мультфільми, які були колись? Мами і тати, сядьте із своїми чадами і подивіться, що зараз показують до 9 години вечора. Це не ті наівні мультяшні історії, в яких добро перемагає зло, кохання виникає між двома молодими парами для створення сім’ї, усі образи чисті не тільки душею, а і тілом. А що ми бачимо зараз: ідеальні образи, які наділені надмірною сексуальністю, творять все, що їм заманеться, вкладаючи в своє діло не доброту і любов, а жорстокість і ненависть, і все це заради доброго діла. Яке вони творять. Якщо ви ще не зрозуміли, що я саме маю на увазі, наведу маленький приклад.
    Недавно перед новорічними святами на одному українському телеканалі показували мультфільм «Переполох у Гімалаях». Чесно кажучи я не дивилася його повністю. Включила телевізор на новини і попала на сам кінець. Та ці останні 10 хвилин мене просто обурили. Великий лахматий герой з насмішкою бе по обличчю якомусь повному дятьку в окулярах. Той випльовує зуб. І все йде так, як має бути. А тепер скажіть мені, що доброго навчить цей мультфільм. «О це ж так класно вибивати зуби іншим поганим хлопцям чи дівчатам». До речі пізніше я дізналася, що цей мультфільм у інших европейських країнах був заборонений і вилучений із кінопрокатів через сцени, що показують знущання над тваринами. А у нас він вільно мерехтить із кольорових екранів телевізора до 8 години вечора. А діти вбирають у себе все, як порохотяг. Багато їм не треба. Інші приклади ви можете навести і самі. Тільки придивіться уважніше до героїв мультфільмів, які люблять вашідіти. І можливо ви побачите, що чарівна принцеса поводиться як повія, а безстрашний герой, як злочинець-рецидевіст. І можливо ви зрозумієте, що не все так добре, як здається у кольорових мультяшках.
    ІНТЕРНЕТ
    Інтернет сам по собі корисна річ. Але не для юнихшукачів інформації. Біда в тім, що потрапити на сайти із порно дуже просто. А знайти статті, які ще рано читати вашим дітям — дуже легко. І якщо ви думаєте, що ваше дитя ще дуже слабеньке в інформаційних носіях, ви глибоко помиляєтеся. Діти дуже швидко стають дорослішими. Тому треба вчасно їх захистити, щоб потім не було пізно братися за голову і бити на сполох.
    ІГРИ
    напевне ви не найдете зараз жодної дитини, яка б не грала у компю’терні ігри. Надмірне перебування дітей за іграми вибиває їх із нормального життєвого ритму. Втрачається відчуття реальності і часом навіть здається, що життеві проблеми можна вирішити так, як у грі. Це ніби роздвоєння особистості: у школі звичайний хлопчик, а за монітором - непереможний супергерой. Та проблема в тому, що юні геймери ще не розуміють — зберегтися і перезапустити все знову у реальному житті не можна. Дорослі також часом люблять пограти у якісь ігри. Але у них вже психічно сформований організм. Навідміну від юного і дуже вразливого. І перш ніж садити юне чадо за компютер, приділіть трохи вашого дрогоцінного часу на ознайомлення із іграми, якими захоплюється ваша дитина.
    Інформаційно наші діти розумніші ніж були ми. Але духовно — набагато бідніші. Тому краще раніше вкласти в них ці цінності, звертаючи увагу на найменші дрібниці. І, можливо, в майбутньому не прийдеться закривати від сорому очі, через діяння наших дітей.

    07.01.10



    Коментарі (1)
    Народний рейтинг: 5.5 | Рейтинг "Майстерень": --