Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Олександр Христенко (1958)

Отримані коментарі | Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Олександр Христенко, [ 2011-06-07 16:57:31 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Олександр Христенко, [ 2011-06-09 13:38:01 ],
на сторінці твору     "***"  

Очень романтическое стихотворение.
Легко читается. Звучит как-то классически.
По технике - желательно избегать упрощённых рифм: принять-мечтать.
По содержанию:
Очень часто исторические события, ввиду недостатка информации, романтизируются. приукрашаются. В стихотворении об этом красиво сказано: " Укутан ЛЕСТЬЮ тишины"
Больше всего вопросов вызывает четверостишие:
"В густых лесах гнездилась дрема
И духи, чуткие к слезам.
И благородства аксиома
Была знакома всем сердцам".
Времена были суровые, жестокие, так что чуткость к слезам - большое преувеличение.
Благородство было знакомо всем - очень сомнительно.Царила жестокость, насилие, "око за око" и т.д. Благородство обычно проявлялось вынужденно, когда общая беда требовала общих усилий и жертв.(Это весьма серьёзная тема, о которой можем поговорить отдельно, в личной переписке, если будет желание).
Коментатор Олександр Христенко, [ 2011-09-23 11:48:24 ],
на сторінці твору     "***"  

Шановна Оксано!
Ви, без сумніву, є однією з найактивніших, відомих мені, популяризаторів української поезії За Вашу діяльність, за підтримку молодих, і не тільки, письменників - щиро вдячний.
Що до толерантності, культури суперечок і т.і. - закликами тут нічого не вдієш. Культура людини формується роками і враз, навіть при великому бажанні її не змінити. Її можна лише "виростити". Тож, маємо набратись терпіння і власним прикладом розвивати. Добро має бути з кулаками, аби себе відстояти. Одна порада: гуртуватись за власними уподобаннями, принципами і цінностями.
Що до майстер-класів, маю такий досвід: п'ять, чи шість разів (точно не пам'ятаю) просились до мене в учні любителі поезії. Жодного разу - не відмовив.Через два-три заняття всі знаходили "поважні причини", аби навчання далі не продовжувати: чи то важка це справа, чи вчитись не надто хотілось.
А "війни" на ПМ - періодично трапляються.Сам був учасником.
Їх боятись, а тим більше, забороняти - не варто. Це загартовує і надає мудрості. Аби лиш за рамки пристойності не виходили.
Коментатор Олександр Христенко, [ 2012-02-15 16:16:56 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Олександр Христенко, [ 2012-08-14 13:44:55 ],
на сторінці твору     "***"  

Привіт, Ярославе!
Розділяю твої почуття, що до вакханалії багатіїв і "властьимущих". Однак, у цьому питанні нічого не зміниться, доки народ терпітиме і не скаже своє слово.
Що до коментарів, дуже жалкую, що ти відмовився отримувати коменти Ніки. Критика, навіть коли вона дуже дошкульна має бути використана автором для його ж користі. Я і сам зламав не один спис у подібних дискусіях з Чорі, Нікою та іншими. Вони ще ті "дівчатка" - палець в рот не клади. Але й уникати "поєдинку" - це якось не красиво виглядає, тим більше для такого красеня і мужнього чоловіка, як ти.( Принаймні мені вдалось розійтись з опонентками з миром, чого й тобі бажаю)
Що до спрощених рим - кілька з них і мені вухо зачепили. Та я не сумніваюсь, що ти легко можеш обійтись і без них. Тут питання в пріоритетах: якщо виразність і наповненість вірша вимагають "жертв" у вигляді спрощених рим - то хай так і буде. Якщо ж є можливість обійтись без спрощених рим, не втрачаючи інших якостей вірша - варто таких рим позбутись. Ось і все.
Сподіваюсь, мій коментар трохи заспокоїть твою розбурхану душу, аби ти міг адекватніше (без образ і переходу на особистості,національні відмінності і т.і.) реагувати на коментарі.
З повагою і побажанням миру і злагоди, Олександр.
1   ...   19   20   21   22   23   24