Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Олександр Христенко (1958)

Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі

Коментатор Олександр Христенко, [ 2013-03-07 14:30:27 ],
на сторінці поезії     "+++"   Мельничук Світлана

Коментатор Олександр Христенко, [ 2013-03-07 17:13:37 ],
на сторінці твору     "Паросток кохання (уривок з роману ч.2)"   Христенко Олександр

:)
Коментатор Олександр Христенко, [ 2013-03-11 12:10:16 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Низовий Іван

Шановний Миколо!
Я вельми поважаю Івана Низового. Але з Вашої тези:"Ми сама паскудна нація на землі" - дивом дивуюсь!!!
Цеж треба мати таку неповагу до власних предків! І Ви сподіваєтесь, що зневажаючи минуле свого народу, заслужите повагу своїх дітей, онуків, чи наступних поколінь? Недарма казала Ліна Костенко, що найбільша проблем нашого народу - відчуття меншовартості.
Так, виживання - основний закон життя. І в історіїї нашого народу є чимало сторінок, гідних поваги. Доки могли - бились - боронячи незалежність. Не стало сил - підкорились. Підкорились, аби не зник наш народ безслідно, як зникло багато інших. Аби народились ми з вами, аби жили наші діти, і діти їхніх дітей. То ж, не знаю, як Ви, а я завдячуюю своїм предкам власним життям. Зараз легко розмірковувати, "судити". А спробували б ті судді вижити, або перемогти, якби могли на "машині часу" перенестись у буремні минулі роки. Та навряд, чи поміня ли б свої нинішнє безпечне і відносно сите становище. Як там, у Біблії: "Не судіть - і не будете судимі".
Я вивчаю історію. І чим більше заглиблююсь - тим більше пишаюсь своїми предками. Бо народ, який не поважає своє минуле - дійсно приречений.
Коментатор Олександр Христенко, [ 2013-03-13 17:10:01 ],
на сторінці твору     "Хтось із минулого життя... (ІV - VІ)"   Лада Ляна

Вітаю, Ляно!
Досить пристойно написано:)
Хочу дати Вам кілька порад:
1.Ваш коментар опублікувався, не як відповідь. Скоріш за все, причина в інтернет браузері. Якщо користуватись Інтернет експлорером або Файєр Фокс - все працює правильно, а ось з Оперою - так, як у Вас.
2.У вашому стилі досить мало, як на мене, емоцій (почуттів), метафор і порівнянь. Увага читача тримається переважно на розвиткові сюжету. Мені здається, що нині цього замало.
3. Не варто виставляти за один раз надто довгі тексти. Бажано, як на мене, не більше 3-4 сторінок 12-го формату.
4. Є відома приказка: якщо в першому актіспектаклю з’явилась рушниця - рано, чи пізно вона має вистрелити. Це я до того, що всі подробиці інтер’єру, погоди, одягу, подій і т.д. мають слугувати розкриттю основної ідеї твору. Все решта - зайвий мотлох. Саме ця думка з’явилась у моїй голові, коли я читав про меблювання каюти, в якій ЛГ почала свою мандрівку.
Успіхів!
Коментатор Олександр Христенко, [ 2013-03-14 11:25:23 ],
на сторінці твору     "Хтось із минулого життя... (ІV - VІ)"   Лада Ляна

Вітаю, Ляно!
Приємно, що Ви так уважно дослухаєтесь до порад. Зазвичай молодь вважає, що і сама розбереться:)
1. Що до Опери. Ніхто не заважає Вам користуватись паралельно з Оперою, Файєрфоксом.Просто, на ПМ заходите через останній, а в решті випадків - користуєтесь, як звичайно - Оперою. Бо якби я спеціально не зайшов наВашу сторінку - так і не дізнався б, що Ви мені відповіли:(
2Що до метафор і порівнянь - читайте інших авторів, які це чудово вміють робити, наприклад: Юрій Семчук (з ПМ) і Юрій Поляков - російський поет і прозаїк.
3. Довгі речення - не біда. Інколи, це навіть ознакамайстерності. Виставляти довгі тексти - ризикувати, що у читача або не вистачить часу. аби дочитати, або терпіння, якщо він на якомусь шматку тексту втратить цікавість.
4 Можна і потрібно описувати інтер`єри, пейзажі і т.п., але ці описи мають слугувати розкриттю чи то сюжетної лінії, чи то характерів або почуттів ЛГ(літгероїв). Все решта - зайві подробиці, які читач або пропускає, або читає з роздратуванням, бо вони його відволікають, не несучи корисної інформації.
Наприклад, опис інтер’єру у каюті був би доречним, аби було сказано, що ЛГ обрала корабель з такою каютою навмисно, з таки-то і таких причин. Тоді цей інтер’єр вже буде її характеризувати і не буде зайвим.
Успіхів!
1   ...   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104