Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Тіна Рагас (1986)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор , [ 2009-01-14 10:04:46 ],
на сторінці твору     "Помилка природи"   Рагас Тіна

Тіно, це радше новела, а не есей.

У Вас гарні задатки прозаїка. Написано дуже зворушливо та образно. Я сама була ізгоєм у школі, тому прекрасно все розумію.

Але зверніть увагу на одну неточність у Вашій новелі. Спочатку Ви стверджуєте, що "Аня живе покладена сама на себе, нікого вона не цікавить і ніхто – її", а потім Ви пишете, що вона-таки страждає від того, що нікому не потрібна.

далі: спочатку Ви кажете, що Анина зовнішність- неприваблива, а потім- що у неї і "вишневі губи", і гарне волосся... Якому твердженню вірити?

Далі: Ви, як на мене, трохи переборщили з трагізмом. Така внутрішньо багата дитина, як Аня (адже ж "прочитала більше книжок, ніж Підгірна бачила"!) не може бути абсолютно нещасною, та й учителька не мала права грубо її відганяти, за це, якби Аня розповіла директорові, їй би "світила" мінімум сувора догана... Вбивство описане настільки перебільшено криваво, що я не повірила жодному слову.

В цілому- "5". Повторюю: у Вас дуже класні задатки, пишіть іще!

І бажано Вам опублікувати бодай один вірш, бо тут рейтинг авторам надається тільки за вірші.

Щасти Вам!
Коментатор Звичайна Нявка, [ 2009-01-16 21:36:29 ],
на сторінці твору     "Помилка природи"   Рагас Тіна

Коментатор Тіна Рагас, [ 2009-03-25 14:09:38 ],
на сторінці поезії     "Ніколи"   Рагас Тіна

Коментатор Редакція Майстерень, [ 2010-01-21 10:55:12 ],
на сторінці поезії     "Філософське вчення"   Рагас Тіна

Ви говорите, Тіно, про так зване "вчення", бо філософією в "антисистемі" насправді і не пахне. Філософія - це все таки любов до мудрості, а мудрість дає відповіді про щастя в житті і "тут", і "там", а не лише "там".
Зрештою, читайте ось про "антисистемні" фокуси.

http://www.maysterni.com/publication.php?id=43471

"Зато те, кто ненавидит красоту мира и жизнь в ее многообразных формах, вызывают отвращение. То, что манихеи называли Светом, гностики - Плеромой, каббалисты - Эн-Соф (Беспредельное и Бесконечное Ничто), а некоторые схоласты - "Божественным мраком", ныне описано в теоретической физике как вакуум, похищающий фотоны (частицы света), т.е. выполняющий функции средневекового Люцифера. Тех, кто следует за обликом Пустоты, нельзя жалеть, им нельзя помогать, с ними невозможно достичь мира... Так полагали люди в средние века, и основания для такой оценки у них были, потому что они сталкивались с представителями антисистем и знали, чего следует от них ждать."

Перепрошую, Тіно, але я трохи вирівняв вашу композицію, якщо ви проти, то зможете все повернути, як було раніше.
Коментатор Тіна Рагас, [ 2010-01-22 09:36:40 ],
на сторінці поезії     "Філософське вчення"   Рагас Тіна