Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Майстер Рим

Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі

Коментатор Майстер Рим, [ 2005-12-18 23:44:02 ],
на сторінці поезії     "***"   Круглов Віталій

Коментатор Майстер Рим, [ 2006-02-22 22:14:57 ],
на сторінці поезії     " Голос пантоніми"   Епі Тафія

Коментатор Майстер Рим, [ 2006-02-24 01:59:01 ],
на сторінці твору     "Довершений світ Ігоря Калинця. Автор Василь Терещук"   Калинець Ігор

Дуже добре, що маємо цю статтю пана Василя Терещука, правда? Тому, що в ній огром - і поезії, і боротьби, і подальшого існування Поета... Чи є пан Ігор Калинець ледь не єдиним нинішнім справжнім поетом Львова? Однозначно - ні, не згідний, що єдиним. Чи є він Достойником, який чесно переходить своє ой непросте поле життя-буття? Так, без сумніву!
Але, чи можна "скандально" переривати виставу в театрі, яку хочуть подивитися глядачі? Мається на увазі один з перших показів "УБН" в театрі Марії Заньковецької у Львові. Ні! Чи така боротьба личить витонченому в ранній своїй поезії Майстру? Ні. Зрілому поету хіба подобає зривати виставу інших цілком зрілих майстрів? Ні. Чому ж так стається? Чи не постійний спротив вбиває в нас витонченість? Терпимість? Зменшує бажання відчути і зрозуміти...
Так, читаючи другий том двотомника Ігора Калинця, бачу творчі втрати, які принесли поету таборні поневіряння, життя на висланні. Можливо, репресивна машина розтрощила ту стезю, якою, керуючись надтонкими відчуттями прекрасного лірика, йшов поет? Поета змусили мужніти в умовах інших, зовсім йому не потрібних? змусили його боротися за себе, та й, великою мірою, за нас, - і цим сильно вплинули на його подальшу долю. Можливо, шановний Василь Терещук вважає, що Доля нашого поета склалася ідеально? Не думаю, але в мене відчуття, що таки все могло бути менш трагічно. Можливо тут і ключ до драми "шістдесятників" в цілому. Проводячи паралель, скажу, що ніяка нація в СРСР не була так замучена за рідне слово, як наша. І ми повинні це пам'ятати, віддавати належну шану нашим поетам-борцям, і сподіватися, що на фундаменті в т.ч. їх здобутків, ростиме українська поезія, але вже у боротьбі авторів із самими собою.
Коментатор Майстер Рим, [ 2006-02-28 13:34:33 ],
на сторінці поезії     "Ожидание"   Бротіган Річард

Коментатор Майстер Рим, [ 2006-03-01 15:48:00 ],
на сторінці поезії     "Ожидание"   Бротіган Річард

Шановний Андрію, я вважаю, що ви молодець, - взяли на себе труд, запропонували візії пана Річарда аудиторії. Але ж ви не відповідаєте за сприйняття творчості пана Річарда іншими, це сприйняття може відрізнятись.
Що образливого в тому, що "пробивається щось людське"? Чи багато з нас закінчить своє життя людьми - це ще те питання. Як тут в "Майстернях" люблять повторяти Кобзаря - "ми восени таки похожі, хоч крапельку на образ Божий, звичайно, що не всі, а так, хоч деякі..." Безумовно, Вінсент був Людиною. І майстерність його, виражена епохою постімпресіонізму, яку, в тому числі і він, започаткував. Так ось, від імпресіонізму, постімпресіонізм у виконанні Вінсента відрізнявся насправді подальшістю. Якщо імпресіоністи займалися передачею відчуття сапієнсами, в першу чергу світла, то постімпресіонізм іде глибше, показуючи глибшу природу і гармонію світла, повітря, інших стихій, в т.ч. хомо сапієнсів.
На жаль, у роботах пана Річарда не має глибин взаємозв'язків, тому споживач тут по іншу сторону барикад, аніж у випадку з Ван-Гогом. Але, Андрію, це тільки моя думка, думка немолодої вже людини, що побачила не мало, - ви, як значно молодший, маєте своє бачення. Головне, аби воно йшло не в розріз із здобутками, правда?
1   2   3   4   5   ...   9