Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Ольга Ярмуш (1981)

Отримані коментарі | Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Ольга Ярмуш, [ 2011-01-26 11:41:45 ],
на сторінці твору     "Наша давньослов'янська міфологія"   Майстерень Редакція

Боже, яка чарівна тема!!!
Так, слов'янська міфологія уже досить глибинно вивчена і описана Костомаровим, Плачиндою, Лозко, Силенком (Сергій Плачинда зазначає, що "сьогодні не можна говорити чи писати про д/українську міфологію без посилань на велику фундаментальну працю Лева Силенка "Мага Віра""), Войтовичем та ін., але не популяризована. Про що говорити, якщо навіть учителі мають про неї туманне уявлення (була присутня на одній зустрічі, де одна вчителька 4-гранну Сваргу недбало назвала гітлерівською емблемою)? Але ж помалу та й починаємо повертатись до витоків!Здається (не впевнена, хай підкажуть практикуючі вчителі), але зараз в школі під час вивчення курсу давньої укр.літ-ри вже проходять міфи про Оріану і Ора, про створення світу і про первісних богів за уявленнями наших предків.
Та й сучасні поети то там, то тут та й використовують образи Ярила, Дажбога, Берегині, Лади і т.д і т.п. Як і письменники - той самий Нікітін у своїм слов'янськім фентезі "Троє з лісу"
зібрав під одним дахом багато слов'янських і не дуже героїв та міфів.
Тому, шановна Редакція, на питання "Чи це вже описано?" можна дати відповідь - описано і описується, і ще буде описуватись і обігруватись не один раз. ))) От тільки Ваша думка дуже правильна - ознайомити авторів, які не дуже знайомі з духовністю нашого народу, хоча б із найзагальнішим. Може, для когось це стане відкриттям, а комусь, як мені, буде надзвичайно приємно почитати і отримати задоволення від прочитаного.
Коментатор Ольга Ярмуш, [ 2011-02-26 11:41:02 ],
на сторінці поезії     "Ніч із янголом"   Маньєрист Галантний

Коментатор Ольга Ярмуш, [ 2011-02-26 11:41:22 ],
на сторінці поезії     "Ніч із янголом"   Маньєрист Галантний

1   2   3