Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
П Н (2021)

Отримані коментарі | Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор П Н, [ 2011-06-30 23:29:40 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор П Н, [ 2011-07-15 17:15:56 ],
на сторінці твору     "***"  

Юліє,
по-перше, джерела вказані в ієрархічному порядку. Словник 1971 дає дефініції слова "горстка" як елементу структури літературної української мови.
Друге джерело використане як додаткове (функція підкріплення аргументації), однак важливе, оскільки свідчить про локальність використання слова в певному значенні.Зокрема Дзендзелівський наводить слово "горстка" серед прикладів нульових діалектизмів.
По-друге, у В.Стуса слово "горстка" теж використане як елемент структури літературної мови, однак взято друге лексичне значення (у мене - перше) з наданих у словнику.
По-третє,як Ви слушно зауважили, даний поетичний твір не впускає в себе діалектів. Проте їх там і нема, що випилває з п.1. "Горстка" конотаційно підкреслила образ процесу "фактажування" - скудність - і довершила задум автора.
Ще раз підкреслюю, що висвітлюю авторську ідею, цінуючи і поважаючи сприйняття кожного читача.
Коментатор П Н, [ 2014-05-17 11:01:24 ],
на сторінці твору     "***"  

Вітаю,Вадиме. Дякую за роздуми. У відповідь поділюся своїми:
1)глобальна воля народу бути по-справжньому вільним запускає процес прозріння його свободи. Ключ в глобальності: глобальність волі передбачає, по-перше, її усвідомлення народом і її спільнонородність (єдине розуміння, від чого/кого треба звільнитися) та, по-друге, є запорукою безповоротності цього процесу. Безповоротність призводить до «миротворчих втрат», а процес передбачає певні етапи, в тому числі, особливо на початках, не з тими людьми (хоча початком це не обмежується). Це битва у боротьбі за відвойовування свободи, у якій позиція народу повинна базуватися на «глобальній волі бути вільними», що дозволить народу перемогти. При цьому боротьба за збереження та розвиток свободи триватиме завжди. Аби вона була ефективною, «глобальна воля бути вільними» повинна залишатися фундаментом усіх майбутніх суспільно-політичних, культурних, державних та економічних процесів в Україні. У нашому випадку глобальна воля народу України бути істинно вільними передбачає глобальні зміни світового масштабу.
2)щодо закономірності, то в мене протилежна думка: гладшання уяви породжує сліпоту свободи: людина первинно за своєю природою має розуміння істинної свободи - зрячої, однак, дозволяючи сучасній широко розповсюджені фікції руйнувати свою тверезість сприйняття дійсності, блокувати історичну пам'ять свого народу, духовні та людські цінності, власне самоусвідомлення та самобутність, людина втрачає зв'язок з собою та з реальністю. Результат – сприйняття фіктивної свободи як зрячої. Процес оборотній, але процес.
Коментатор П Н, [ 2015-02-01 22:44:24 ],
на сторінці твору     "***"  

1   2   3