Щедрим на розмаїті пошесті виявилося 21 століття. Хвилі загадкових епідемій, одна страшніша за іншу, накочувалися на перестрашене людство, збираючи свою смертельну данину. Віруси чікугунья та зіка, лихоманки денге та ебола, пташиний і свинячий грипи, MERS, локальні спалахи традиційних чуми та холери, коронавірус нарешті. Від останнього загинуло у світі найбільше – понад 6 мільйонів. Але то ніщо у порівнянні з вірусами, які вражають не тіло, а душу.
Серед усіх смертельних епідемій найстрашнішою вважалася чума. Саме тому чумою 20 століття називали фашизм – злочинну ідеологію, яка мала на меті поневолити і частково винищити людство. Російський рашизм здобув недобру славу чуми 21 століття, Хоча спалахи цієї зарази відбувалися також і наприкінці минулого століття, і на межі століть – згадати хоча б Придністров’я, Абхазію, Осетію.
Цей підступний вірус не шкодує нікого, включно із самими росіянами. Якщо за 27 місяців пандемії від коронавірусу в середньому щомісяця гинуло майже 14 тисяч росіян, то на російсько-українській війні – в середньому 10 тисяч. Але якщо від коронавірусу помирали переважно люди похилого віку із супутніми захворюваннями, то на війні гинуть молоді здорові хлопці і ще значна кількість залишається каліками.. Росія неухильно втрачає свій генофонд і перетворюється з нації придурків на націю ідіотів. А для ядерної держави це вкрай небезпечно.
80 років тому коричнева чума, що вирвалася з фашистської Німеччини, забрала десятки мільйонів людських життів. Нині чума із колорадським візерунком, що розповзається з рашистської росії, зазіхає на мільярди життів і загрожує самому існуванню людства. Шлях порятунк класичний як для епідемії – карантин і вакцинація. Джерело зарази – росія має бути негайно ізольована від усього цивілізованого світу, а її мешканці вкупі із зараженими мешканцями суміжних територій – негайно провакциновані. Аби рашистська зараза ніколи більще не загрожувала людству і згинула там, звідки і вийшла – у мокшанських болотах.
І не важливо, де саме відбудеться цей вакинаційний процес - у Мінську, Ростові-на –Дону, Маріуполі,Сімферополі чи Севастополі. Важливо негайно локалізувати вогнище зарази, аби врятувати людську цивілізацію.
А застрелиться у фіналі путін чи ні, істотного значення вже не матиме.