Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Олексій Соколюк (1951)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Олена Чернецька, [ 2008-08-21 13:00:47 ],
на сторінці поезії     "ДУРА"   Соколюк Олексій

Коментатор Олексій Соколюк, [ 2008-08-21 16:33:58 ],
на сторінці поезії     "ДУРА"   Соколюк Олексій

Навіть гадки не мав, що цей "побічний продукт" викличе таку дискусію.
Справа в тому, що висловлена пані Палагеєю думка про позитивність прикидання дурепою, є однією з найросповсюдженіших жіночих оман. Бере свій початок із того, що жінки судять про чоловіків по собі (і навпаки), тоді як насправді психологічно це - два зовсім різні підвиди в межах одного біологічного виду. В курсі менеджменту я читаю позапрограмну лекцію про статеві особливості поведінки чоловіків і жінок - повірте, що студентки сидять "роззявивши рота", і якщо лекція є останньою - то триває ще щонайменше півгодини.
Так от, насправді чоловіки ставляться до дурних жінок як мінімум із прихованим презирством (звісно, якщо у них самих "на горищі" не солома, а мозок). Чому ж побутує така думка? Тому, що чоловіки страшенно бояться НАЙМЕНШОГО СУМНІВУ у власній компетентності. Зауважте: не видатися дурнями - це припустимо, а саме СУМНІВУ У КОМПЕТЕНТНОСТІ. Є навіть такий анекдот:
- Чому Мойсей 40 років водив євреїв по пустелі?
- Йому було западло спитати дорогу.
Вияв некомпетентності одразу ж понижує рейтинг чоловіка в чоловічому товаристві (мисливській зграї). А це означає розжалування, наприклад, з "офіцерів" до "єфрейторів", а то й до "рядових". А офіцери (а тим паче, генерали) в атаку не йдуть. Ідуть рядові. Тобто, чим вищим є рейтинг чоловіка в чоловічому товаристві, тим вищими є його шанси на виживання.
Жінок це не стосується, тому що в атаку вони не йдуть, а висловлювання, що вони чогось не знають, на їх рейтинг у жіночому товаристві аж ніяк не впливає, а навпаки, є засобом привернення прихильності до себе, налагодження гарних стосунків із "товарками".
Є же одна поширена серед недалеких жінок омана: коли вони хочуть привернути до себе увагу, починають розповідати, який у них чудовий "кавáлєр". На жінок подібні балачки впливають, як на собаку команда "фас, а на чоловіків - "фу", тому що щоб "завоювати" зайняту жінку, треба прикласти занадто багато зусиль заради сумнівного результату.
Кому ця тема цікава - прочитайте на початок Алана та Барбару Піз "Язык взаимоотношений мужчина - женщина" (http://lib.hsgm.ru/?page=art&art=2466&pg=22), або "Как заставить мужчину слушать, а женщину молчать" - розгорнутіша версія попредньої (на жаль, в Інтернеті я її не знайшов).
Коментатор Сонце Місяць, [ 2008-08-23 00:07:27 ],
на сторінці поезії     "ДУРА"   Соколюк Олексій

1   ...   3   4   5   6   7