Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Роман Коляда (1976)
У меня есть две фазы, мама.
Я чистый бухарский эмир.
Когда я трезв, я - Муму и Герасим, мама.
А так, я - Война и Мир.
Б.Г.


Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор х Лисиця, [ 2007-07-06 17:13:27 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Коляда Роман

Коментатор Ретро Лю, [ 2007-07-09 16:57:47 ],
на сторінці поезії     "Мелодія похмурих передчуттів"   Коляда Роман

Коментатор х Лисиця, [ 2007-07-09 17:16:10 ],
на сторінці поезії     "Мелодія похмурих передчуттів"   Коляда Роман

Коментатор Роман Коляда, [ 2007-07-09 17:18:13 ],
на сторінці поезії     "Мелодія похмурих передчуттів"   Коляда Роман

Цікаве питання... Музика може бути усякою, вона може бути облесливою, мона може формулювати якісь речі непрямо, зрештою в епоху тоталітаризму радянські композитори писали музику, яка проходила цензуру, але вдумливий слухач чув у ній протест, гротеск, викриття і таке інше, а відтак вона обманювала. Музика - як і слово - це інструмент. У чиїх він руках, на те й працює. Видяється тільки (скорше навіть хочеться сподіватися), що у геть потвориних руках він не працюватиме взагалі, але не факт. Це питання частково про провідника і те, що він проводить. Те, що проводить провідник завжди більше за самого провідника і ніколи ним не може бути повністю контрольоване. Лишається сподіватися на Провидіння і намагатися не бути геть вже паскудним провідником.

З іншого боку - музика - це безпосередньо вібрація, більш бнзпосередньо, ніж слово, тут немає семантики (принаймні у лінгвістичному розумінні), а відтак композитор чи виконавець безпосередньо формує вібрацію, а не якйись подвійний чи потрійний смисл. з огляду на це видається, що ні - не може вона обманювати. Вона є тим, чим є. А взагалі, складно сказати однозначно.

Знову ж таки, згадаймо, логічний парадокс про те, що усі Критяни - брехуни. Він безсенсовний, у випадку, якщо немає самого твердження, про яке треба сказати - брехня воно чи ні.

Обманювати у чому? Чи може за благородною музикою ховатися сволота-композитор? Може, але недовго. Чи можна щось зашифрувати у музиці - можна. Чи може красива музика бути провідником зла - я не знаю як вона це може робити. Вагнера любив Гітлер, але ж Вагнер не писав Фашистської музики...

то чи може музика обманювати? НЕ ЗНАЮ :))) Такий от потік свідомості...
1   2   3   4   5   ...   40